Structurată în două departamente – consultanta si litigii, echipa “Cobuz si Asociatii”, formata din avocati entuziasti, dedicati in intregime profesiei lor, a incercat sa impuna standardele dupa care se ghideaza, atat in relatiile cu clientii, cat si in relatiile si colaborarile cu colegii de profesie.

Personalitatea firmei a fost determinată de stilul membrilor echipei combinat cu modelul firmelor de avocatura străine, membre ale organizatiei International Bar Association (IBA). De altfel, membrii echipei de avocati fac parte din International Bar Association inca din anul 1996 si din International Association of Young Lawyers (AIJA) din anul 2000, doua organizatii internationale de avocati cu un prestigiu deosebit si cu o inalta calificare profesionala.

Starea de spirit a echipei care reprezinta componenta de baza a “culturii de firma” s-a manifestat permanent prin: interes deosebit fata de nou; receptivitate la nevoile si preferintele clientilor; sensibilitate la semnalele pietei; capacitate de sesizare a oportunitatilor; consecventa si tenacitate in urmarirea obiectivelor propuse; gandire permanenta in termenii viitorului; preocupare constanta pentru pregatirea din timp a conditiilor necesare infruntarii cu succes a schimbarilor viitoare.

Precizam ca firma de avocatura ”Cobuz si Asociatii” implineste anul acesta 20 ani de activitate interna si internationala, in domeniul arbitrajului, negocierilor internationale, tranzactiilor transfrontaliere, dreptului afacerilor, procedurilor de exequator, recunoasterii, investirii si punerii in executare a unor sentinte arbitrale sau hotarari judecatoresti atat pe teritoriul tarii noastre cat si pe terirtoriul altor state, sentinte derivate din contracte de privatizare, contracte de consultanta, contracte de infrastructura precum si contracte derulate sub Regulamentul FIDIC precum si in procedura de anulare a sentintelor arbitrale si judecatoresti date impotriva Statului Roman si impotriva altor companii romanesti.

Mentionam ca din anul 1996 avocatii din cadrul societatii noastre de avocatura sunt membrii IBA – INTERNATIONAL BAR ASSOCIATION- organizatie internationala de avocati, care ne-a asigurat o infrastructura internationala permanenta cu firmele mari de avocatura din intreaga lume. Mentionam ca am lucrat in dosare internationale avand ca parteneri avocati din Freshfields –dosar derulat sub Regulament ICC la Zurich, parteneri avocati de la Deloitte Ltd, dosar derulat sub Regulament ICC la Viena, parteneri avocati din Franta – Castaldi & Moure – dosar derulat sub Regulament ICC la Paris.

Criteriile si principile dupa care ne-am ghidat in desfasurarea activitatii au fost: principiul riscului minim asumat pentru clienti, respectarea raportului timp/eficienta/pret.

Definitorie pentru societatea noastra de avocatura este experienta dobandita in domeniul arbitrajului comercial international, experienta de care au beneficiat in principal, fostul Fond al Proprietatii de Stat, (apoi Autoritatea pentru Privatizare si Administrare a Participatiilor Statului), in prezent Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, societati comerciale din domeniul energetic, Termoelectrica, Electrocentrale Deva S.A., Termomecanica Ecologia Spa-Italia, Compania Nationala de CAI FERATE „CFR” –S.A. precum si Louis Berger SAS.

Cunoasterea aprofundata a cadrului legal, experienta acumulata in urma instrumentarii multiplelor dosare in care a fost implicata societatea de avocatura, au facut din SCP Cobuz si Asociatii unul dintre cei mai importanti actori, de pe piata serviciilor juridice din Romania.

Echipa Cobuz & Asociații